Eigenaren

Ons team volgt continu honderden panden en projecten in Amsterdam. Dit zijn deels panden die ons worden aangeboden, maar veelal ook panden waarin wij zelf het initiatief nemen om de eigenaren te benaderen. Jaarlijks verwerft Buro Amsterdam op deze wijze circa 30-50 projecten met tussen de 200 en 250 woningen. Een deel van deze panden wordt gerenoveerd tot appartementen en verkocht, een ander deel houden wij aan in onze beleggingsportefeuille.

"We maken de mogelijke opbrengsten inzichtelijk voor alle betrokkenen"

De relatie van Buro Amsterdam met verkopers van panden is gebaseerd op openheid van zaken en wederzijds vertrouwen. Door onze onafhankelijke positie kunnen wij volledig transparant zijn over het financiële plaatje van een project. Door middel van een open calculatie van aankoop, ontwikkeling en verkoop maken wij de mogelijke opbrengsten inzichtelijk voor alle betrokkenen en kunnen de verschillende scenario’s worden doorgesproken:

Sommige verkopers kiezen voor een ‘gezamenlijk ontwikkeltraject’, waarbij Buro Amsterdam zorg draagt voor de ontwikkeling, het vergunningentraject, de eventuele splitsing, de bouwbegeleiding en de verkoop. De verkoper deelt mee in de winst en het risico van de bouw en verkoop. Andere verkopers kiezen juist voor een eenmalige verkoop-transactie waarbij het gebouw in één keer verkocht wordt en het risico en rendement dus volledig naar Buro Amsterdam verschuift. Buro Amsterdam koopt altijd zonder financieringsvoorbehoud.

Vaak wordt de keuze tussen gezamenlijk ontwikkelen of verkopen bepaald door de fiscale situatie van de verkoper. Buro Amsterdam biedt in overleg met fiscalist, accountant en notaris maatwerk voor ontwikkelingen van box-3 beleggingspanden: zodat de verkoper de maximale opbrengst realiseert zonder de box-3 belastingvoordelen te verliezen.

Welke vorm van samenwerking een eigenaar of verkoper van een gebouw ook kiest, in alle gevallen wordt gewerkt met een inzichtelijke, open calculatie. Vertrekpunt van iedere samenwerking is wederzijds vertrouwen.

Benieuwd of uw pand of project wellicht interessant is voor ons? Maak telefonisch een afspraak (020 528 58 30), dan maken wij – uiteraard geheel vrijblijvend – voor u een quick scan naar de waarde en mogelijkheden.

Referenties

Ria Stalman, Aanwonende Nieuwe Ridderstraat:

Persoonlijk ben ik erg tevreden, blij, in hoerastemming over hetgeen er met het fabriekje is gedaan.

Astrid Elkerbout, Register Makelaar Taxateur o.z.:

Prettige partij om zaken mee te doen, denken in oplossingen en gaan zorgvuldig te werk.

C.V., oud-ondernemer:

Ieder jaar maak ik een mooi rendement op de bedrijfsobligaties.

Evelyne (42 jaar), Koper:

We zijn enorm gelukkig met het eindresultaat!

H. Kers, Nationaal Restauratie Fonds:

Ze vallen op omdat ze hun kredietaanvragen altijd uitstekend gedocumenteerd en compleet bij ons aanleveren.

Henk Lurvink, Oud-huurder:

Wat ons het meest is bijgebleven van onze ervaring met Buro Amsterdam is dat we voelen dat we als gelijkwaardige partners behandeld zijn.

Jan-Leo (29), Huurder:

Ik dacht dat ik er niet op vooruit kon gaan, maar niets bleek minder waar!

Leen Cornelisse, Makelaarsgroep Ameo:

Er kan gezegd worden dat zij “hun zaakjes voor elkaar hebben” en voor mij als makelaar een betrouwbare, professionele partij zijn.

Marcel de Groot, Makelaar/oud voorzitter Makelaarsvereniging Amsterdam:

Buro Amsterdam heeft brede kennis in huis. Goeie mensen elk met eigen discipline en vaardigheden.

Johan Busé, Voormalig eigenaar Busé Groothandel Amsterdam (61 jaar):

Wij kijken met volle tevredenheid terug op een eerlijke en gelijkwaardige onderhandeling en wensen Buro Amstrdam veel succes bij de exploitatie en realisatie van de ambities van deze bruisende en opkomende locatie.

Lukas en Ineke, Huurders:

Wij hebben hierover een aantal gesprekken gevoerd met Jean-Paul Houten en Kristiaan Kamerling Kamerling van Buro Amsterdam, deze zijn zeer prettig verlopen, waarbij onze wensen volledig gerespecteerd werden.

M.v.H. Zaltbommel, Zelfstandig ondernemer:

Het leukste onderdeel van mijn rol als financier is de jaarlijkse boottocht met alle financiers: ieder jaar komen er weer meer mooie projecten bij en zie ik dat mijn geld prima rendeert.

Maurits Boomsma (35 jaar), Koper:

We zijn niet alleen tevreden over het hele avontuur van de samenwerking met Buro Amsterdam, maar zelfs dankbaar.

R.B., oud-garage eigenaar, Amsterdam:

Nu ben ik al jaren trouwe financier van het bedrijf en levert de maandelijkse rentebetaling ons feitelijk iedere maand ons huishoudgeld op. En ik heb mijn kinderen op fiscaal vriendelijke manier kunnen laten meegenieten van de verkoop. 3 vliegen in 1 klap.