Historie

Buro Amsterdam herontwikkelt sinds 2001 oude gebouwen in Amsterdam. Uitgangspunt daarbij is een duurzame omgang met alle betrokkenen: verkopers, huurders, kopers, buren en de gemeente. De afgelopen 17 jaar ontwikkelde Buro Amsterdam meer dan 1.000 woningen en bedrijfsruimtes, in alle delen van de stad.

"Binnen enkele jaren groeide Buro Amsterdam uit tot een echt bedrijf"

In 2001 begonnen Kristiaan Kamerling en Willem de Wal een bescheiden vastgoedbedrijf vanuit een oude bakkerij op de Lange Leidsedwarsstraat. De eerste jaren had Buro Amsterdam de wind mee: de prijzen stegen hard, dus alle beginnersfouten werden door de markt goedgemaakt. In deze periode ontwikkelde Buro Amsterdam circa vijftien woningen per jaar. In 2005 maakte Raymond Dommanschet – tot die tijd privé-financier van het Buro – de overstap van het pluche van de bovenste verdieping van het hoofdkantoor van ABN Amro naar het onverwarmde anti-kraak winkeltje van Buro Amsterdam. Het waren bijzondere jaren: met het organisatietalent van Raymond, de sociale kunde gekoppeld aan het grote netwerk van Kristiaan en het ondernemersinstinct van Willem groeide Buro Amsterdam binnen enkele jaren uit tot een echt bedrijf met een jaarlijkse productie van meer dan honderd woningen. Langzaam nam ook het personeelsbestand toe en in 2006 volgde een verhuizing naar een groter kantoor aan de Prinsengracht.

Toen in 2008 de kredietcrisis zich aandiende brak een spannende en onverwachte periode aan. Tegen alle trends steeg het personeelsbestand naar tien medewerkers. Dit begon met Jean-Paul Houten die met zijn kennis en ervaring direct operationeel inzetbaar was op huurderszaken. Kort daarop kwam Michiel de Ru het team versterken. Door zijn acquisitievaardigheden, netwerk en ruime ervaring en kennis op dat vlak was er meer keuze en konden we selectiever zijn in onze aankopen. In 2013 maakte Rolf Jansen tenslotte de overstap van de makelaardij naar Buro Amsterdam.

Opnieuw was een verhuizing noodzakelijk: nu naar een dubbel souterrain aan de Keizersgracht. Sinds 1 januari 2014 heeft Buro Amsterdam zes partners, in totaal zeventien medewerkers en inmiddels een jaarproductie van 150-200 woningen. Geheel volgens de Semco-managementmethode probeert Buro Amsterdam op een verantwoorde, maatschappelijk betrokken wijze bij te dragen aan een betere en mooiere stad.

Per 13 februari 2017 is Buro Amsterdam verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie met schitterend uitzicht over de stad: Westerdoksdijk 40, vlakbij het Centraal Station en aan het IJ.